Трамп підписав закон про фінансування польоту на Марс

Трамп підписав закон про фінансування польоту на Марс

Укрінформ
Президент Дональд Трамп підписав закон, який дозволяє NASA отримати додаткове фінансування на дослідження Марса.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Новий закон також передбачає виділення 19,5 мільярда доларів на фінансування космічних агентств на 2017 фінансовий рік, який почався 1 жовтня 2016 року. Трамп нещодавно направив Конгресу бюджетну пропозицію, яка дозволяє виділити космічному агентству NASA в наступному році 19,1 мільярда доларів", - зазначається в публікації.

Цей захід вносить зміни в чинний закон, щоб вести додаткові дослідження з освоєння Марса в якості однієї з пріоритетних цілей діяльності NASA. Законопроект також дозволяє NASA отримати кошти для програм польоту людини в космос і на інші напрямки космонавтики, у тому числі на дослідження Марса.

Трамп підписав законопроект у вівторок в Овальному кабінеті, оточений астронавтами і спонсорами закону, включаючи сенаторів Теда Круза і Марко Рубіо і сенатора-астронавта від Флориди Білла Нельсона.

Як повідомила прес-служба Білого дому, закон S.442 дозволяє асигнування для Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору в 2017 фінансовому році; передбачає удосконалення програми Міжнародної космічної станції; дозволяє медичний моніторинг та лікування колишніх космонавтів; уповноважує програму космічних технологій і уповноважує сторонню компенсацію за деякі небезпечні комерційні космічні послуги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-