У Чехії випробували обладнання, виготовлене для Запорізької АЕС

У Чехії випробували обладнання, виготовлене для Запорізької АЕС

Укрінформ
У Чехії пройшли аудит та приймально-здавальні випробування двох з п'яти щитів постійного струму, виготовлених для Запорізької АЕС. Указане обладнання має бути поставлене для енергоблоку №3 ЗАЕС в рамках продовження терміну його експлуатації з відповідною реконструкцією.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі станції. 

"Два щити постійного струму для Запорізької АЕС - це тільки перший етап. Найближчим часом пройдуть приймально-здавальні випробування трьох щитів, що залишилися. Участь брали представники електричного цеху та служби якості атомної станції. Представники Запорізької АЕС переконалися в тому, що технічні параметри обладнання, що постачається, відповідають заявленим характеристикам та технічним умовам", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що співпраця з чеською фірмою здійснюється вперше.

«Щити постійного струму вже пройшли заміну на першому енергоблоці та, частково - на другому. Тепер аналогічну роботу належить виконати на третьому блоці. Змінився тільки постачальник обладнання. Запорізька АЕС вперше співпрацює з чеською фірмою I & C Energo. Але в цілому у ДП «НАЕК «Енергоатом» вже є такий досвід». У рамках контракту Європейського банку реконструкції та розвитку, щити постійного струму саме цього виробника були поставлені на Рівненську та Хмельницьку АЕС», - розповів керівник групи лабораторії перетворювальної техніки і електроніки електричного цеху Віктор Шалапуда.

Як повідомляють на ЗАЕС, реконструкція енергоблоку № 3 матиме деякі відмінності в конструктивних підходах і схемах обладнання. Зокрема, під час планового попереджувального ремонту на третьому блоці буде проведена заміна всіх п'яти щитів постійного струму.

На Запорізьку АЕС обладнання надійде найближчим часом.

"Результатами відрядження наші фахівці залишилися задоволені. Суттєвих питань або зауважень в ході випробувань не виникло. А рекомендації виробник узяв до уваги. На Запорізьку АЕС обладнання надійде найближчим часом. На блоці № 3 вже виведена в ремонт друга система безпеки. Монтувати обладнання буде підрядник під контролем фахівців Запорізької АЕС", - повідомили на ЗАЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-