Вчені NASA виявили три екзопланети, схожих на Землю

Вчені NASA виявили три екзопланети, схожих на Землю

Фото, відео
Укрінформ
Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) у співпраці з Льєзьким університетом (Бельгія) виявили сім планет у найближчій до Сонця системі Trappist-1, три з яких можуть мати подібні до Землі життєві умови.

Про це йшлося під час прес-конференції NASA в Вашингтоні щодо останніх сенсацій у сфері дослідження екзопланет, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Це відкриття може стати істотним пазлом головоломки в пошуках придатного для життя середовища й місць, які створять основу для життя. Відповідь на запитання, чи одні ми у всесвіті, є одним із головних пріоритетів науки", - зазначив з цього приводу помічник-адміністратор Управління наукових місій штаб-квартири NASA у Вашингтоні Томас Зурбучен.

Під час прес-конференції одразу п'ятеро представників різних установ, що замаються дослідженням Космосу, розповіли про відкриття системи Trappist-1, у якій нарахували сім планет, співрозмірними з Землею.

Зірка Trappist-1 перебуває в сузір'ї Водолія на відстані майже 40 світових років від Землі та має менші розміри ніж Сонце. Серед семи планет, виявлених у цій системі, три з них можуть мати подібний скелястий ландшафт, а також діапазоном температур, у яких вода зберігатиме стан рідини. Це вважається одними з необхідних умов для життя, подібного на Землі.

Наразі вченим відомо понад 3,5 тис. екопланет (які існують за межами Сонячної системи). Водночас, вони зосереджуються на пошуку космічних тіл, які мають схожі з Землею розміри та потенційно подібні кліматичні умови.

Водночас, дослідники під час прес-конференції зауважили, що не мають відомостей, чи існує вода на виявлених планетах в системі Trappist-1. "Наразі не існує підтверджень того, чи є на поверхні цих планет вода", - зауважила представник Наукового інституту дослідження космосу з Балтімору Ніколь Льюїс. За її словами, на ближчий час запланована велика кількість досліджень складу атмосфер цих планет на предмет наявності води.

Науковці також зауважили, що суттєвий прогрес у дослідженні цих планет очікується впродовж наступних п'яти років.

Фото: NASA/JPL-Caltech

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-