Huawei відкриває в Києві науково-дослідний центр

Huawei відкриває в Києві науково-дослідний центр

Укрінформ
Одна з найбільших компаній КНР у сфері телекомунікацій Huawei планує до кінця поточного року відкрити в Києві науково-дослідний центр.

Про це заявив президент Huawei по регіону Центральна Азія та Кавказ Лю Хонджюн (Liu Hongyun) у ході зустрічі з першим віце-прем'єр-міністром - міністром економічного розвитку і торгівлі України Степаном Кубівим, інформує прес-служба Мінекономрозвитку.

"Компанія Huawei має значний досвід запровадження цифрових технологій і ми хочемо співпрацювати з Україною, бо тут великий потенціал. Це можуть бути хмарні рішення для медицини, електронного урядування, безпеки міст, ЖКГ (проекти "Розумний дім") та інших. До кінця 2017 року ми відкриємо у Києві дослідницький центр, що свідчить про нашу зацікавленість", - наголосив Лю Хонджюн.

Керівник компанії відзначив знаний потенціал України у сфері розвитку цифрових проектів та технологій. За його словами, країна може здійснити цифровий стрибок у використанні digital можливостей. Але для цього треба провести нормативну базу у відповідність з міжнародними нормами, розвивати технології - якнайскоріші запустити 4G. На думку Лю Хонджюна, країна має всі можливості сконцентруватися на сервісах, бо тут є багато талановитих програмістів.

Кубів у свою чергу відзначив, що цифровізація є ключовим напрямком роботи уряду України та перспективним напрямком для інвестицій.

"Україна активно працює над розвитком проектів цифровізації України, адже це дозволить суттєво наростити ефективність кожної галузі та економіки в цілому. Разом з Європейським Союзом ми також маємо чіткий спільний порядок дій у цьому напрямку, включаючи гармонізацію з європейським законодавством, регуляторної бази та розвиток ІКТ інфраструктури", - зауважив Кубів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-