У Гарварді готуються

У Гарварді готуються "воскресити" мамонта

Укрінформ
Професор Джордж Черч з Гарвардського університету заявив про те, що його команда вже за два роки може "воскресити" мамонтів, які вимерли близько чотирьох тисяч років тому.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на The Guardian.

Дослідники сподіваються створити гібридний ембріон мамонта й азійського слона. "По суті, він більше схожий на слона, але з рисами мамонта", - підкреслив Черч.

Тварина, яку іноді називають "мамонто-слон", матиме такі риси мамонтів, як невеликі вуха, підшкірний жир, довга шерсть і здатна адаптуватися до холоду кров. Гени, які несуть подібні ознаки, були впроваджені у ДНК слона за допомогою інструменту CRISPR.

Черч підкреслює, що отриманий ембріон буде вирощений за допомогою спеціального апарату, а не з використанням слонихи в якості сурогатної матері, оскільки дослідникам не хотілося б піддавати тварину ризику.

Раніше повідомлялося про те, що вчені планують відродити мамонтів. Вчені майже завершили роботу зі складання "генетичної карти" мамонта, і припускають, що через 30-50 років їм вдасться відродити тварину, яка вимерла понад 10 тисяч років тому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-