У Житомирі відкрили навчальну обсерваторію

У Житомирі відкрили навчальну обсерваторію

Укрінформ
На базі загальноосвітньої школи №8 міста Житомира 14 лютого відкрили сучасну навчальну обсерваторію з обертальним куполом, аналогів якій наразі немає у жодному навчальному закладі України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Будівництво обсерваторії тривало близько двох років... На її базі буде здійснюватись і просвітницька, і навчальна, і наукова робота. У нас є обладнання, яке дозволить використовувати якнайширший спектр дослідницької діяльності. Це, зокрема, телескопи двох видів... До того ж, була закуплена вся необхідна комп’ютерна мережа – відтак, працювати за комп’ютером зможуть одночасно до 30 учнів», – розповіла директор ЗОШ №8 Наталія Лавриненко.

Відкриття обсерваторії саме у житомирській ЗОШ №8 мало свої передумови. Взагалі, приміщення навчального закладу звели ще в 1937 році. Особливістю будівлі є те, що над її третім поверхом прибудована  окрема башта. Довгий час із неї слідкувати за пожежною безпекою в місті, оскільки у Житомирі не було пожежної станції. Крім того, школа була однієї із найвищих точок обласного центру, що дозволило розташувати там гравіметричний пункт і вимірювати силу тяжіння. Зрештою, зважаючи на архітектурно-будівельні особливості, саме при ЗОШ № 8 вирішили встановити купол для обсерваторії. Будувати її розпочали ще в 2015 році.

Загалом, на реконструкцію приміщення ЗОШ під обсерваторію з міського бюджету спрямували 1 млн 350 тис. грн, а на технічне оснащення – 250 тис. грн.

Фото: zhzh.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-