Гендиректор Toshiba йде з посади через багатомільярдні збитки

Гендиректор Toshiba йде з посади через багатомільярдні збитки

Укрінформ
Голова ради директорів японської компанії Toshiba Сігенорі Сіга оголосив про відставку на фоні повідомлень про багатомільярдні збитки компанії.

Про це інформує ВВС

"Сігенорі Сіга оголосив про відхід у відставку. Вже після цього компанія розкрила орієнтовну оцінку збитку за фінансовий рік, що закінчується 31 березня. Вона очікує, що він складе понад трьох мільярдів доларів", - йдеться в публікації.

Як зазанчається, у ніч на 14 лютого Toshiba планувала опублікувати свій річний звіт, в якому зазначить розмір своїх збитків через списання вартості активів її американського підрозділу Westinghouse Electric.

Про проблеми з цим підрозділом було відомо давно. У грудні минулого року Toshiba визнала необхідність списання вартості активів Westinghouse Electric, після чого вартість її акцій впала.

Причиною проблем у Westinghouse Electric стала покупка нею бізнесу з будівництва атомних об'єктів у компанії Chicago Bridge & Iron в 2015 році. Згодом з'ясувалося, що ринкова вартість придбаних активів значно нижча, ніж очікували.

Аналітики прогнозували, що збитки компанії через списання вартості активів складе близько шести мільярдів доларів. Тоді ж зазначали, що треба дочекатися офіційного річного звіту Toshiba у лютому. Компанія наостанок попросила відкласти публікацію звіту. За даними BBC, це пов'язано з тим, що компанія не зуміла домовитися із аудиторами про списання активів.

Роком раніше компанія повідомила про збитки у шість мільярдів доларів. У компанії зізналися у штучному завищенні прибутку, отриманому за останні сім років, і заплатили за це штраф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-