Вчені сказали, як закінчить свій

Вчені сказали, як закінчить свій "життєвий" шлях Місяць

Укрінформ
Зараз Місяць віддаляється від нас на 3,8 см в рік, але насправді це може бути початок довгого шляху по поверненню на Землю.

На думку астронома з Айдахо (США) Джейсона Барнса, Місяць закінчить свій шлях, зіткнувшись з Землею через 65 млрд років, пише Forbes.

При цьому він вважає, що ми не можемо бути впевнені в тому, що ці два небесних тіла взагалі вціліють через 6 млрд років, коли Сонце, вичерпавши запаси водню в своєму ядрі, перетвориться на червоного гіганта.

Барнс бачить взаємозв'язок між припливами та видаленням Місяця. За його словами, швидкість видалення залежить від швидкості обертання Землі і розсівання приливної енергії в морях. Але як тільки швидкість обертання Землі зрівняється зі швидкістю Місяця, та почне рухатися назад. Що згодом призведе до зіткнення.

Нагадаємо: у науковому співтоваристві до цих пір немає єдиної точки зору з приводу смерті Місяця. Натомість більша частина астрономів згодна з теорією походження природного супутника Землі. Згідно з нею, Місяць утворився від зіткнення небесного тіла з Землею 4,5 млрд років тому. І з тих пір Місяць від нас потихеньку видаляється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-