Apple хоче, щоб у штаб-квартирі Campus 2 не було порогів

Apple хоче, щоб у штаб-квартирі Campus 2 не було порогів

Відео
Укрінформ
Корпорація Apple з 2013 року будує в Купертіно футуристичну штаб-квартиру Apple Campus 2 - гігантське будівництво, дизайн якого розробив британський архітектор Норман Фостер на прохання Стіва Джобса.

Про це з посиланням на Reuters повідомляє "Медуза".

"Загострена любов Apple до дизайну поліпшила проект [штаб-квартири], але іноді її очікування стикалися з будівельними реаліями", - відзначає агентство.

Спочатку передбачалося, що будинок буде здано в експлуатацію в 2015 році. Але воно все ще не готове: за оцінками джерел Reuters, штаб-квартиру здадуть навесні 2017 року, а через кілька місяців у неї переїдуть співробітники Apple. Агентство поговорило з більш ніж 20 джерелами, які працювали або продовжують працювати над цим проектом, щоб дізнатися причини затримок.

Приміром, корпорація вимагала, щоб у будівлі не було порогів.

«Ми намагалися відмовитися, тому що на це треба час і гроші, а ще це роботи, яких ніхто ніколи не робив», - розповів колишній менеджер з будівництва Campus 2, додавши, що на спроби відрадити Apple пішло кілька місяців.

За словами джерела агентства, Apple пояснювала необхідність позбутися порогів так: якщо інженерам доведеться змінювати крок, входячи в будівлю штаб-квартири, вони можуть відволіктися від своєї роботи.

Крім того, корпорація вельми суворо підходила до вибору матеріалів і якістю будівництва (зазвичай при будівництві допускається похибка від трьох міліметрів; Apple вимагала, щоб похибка була набагато меншою).

"Телефони можна будувати з дуже малими похибками. Але будівлю з такою похибкою ніколи не побудуєш. Двері заклинять", - зазначив вывший архітектор будівлі.

Ще один приклад надуважного ставлення до деталей, який наводить Reuters, стосується дверних ручок. У 2015 році корпорація доручила виконавцям доробити ручки для конференц-залів та кабінетів. Через кілька місяців робочі представили менеджеру Apple готову ручку. Той покрутив її в руках і заявив, що відчуває нерівність на поверхні.

Виконавці перевірили всі розміри і не знайшли ніяких відхилень навіть на нанометровому рівні. Але Apple наполягала, що ручки не підходять. Корпорація думала над їх дизайном ще як мінімум півтора року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-