У РНБО обіцяють показати спільну з Туреччиною продукцію ВПК

У РНБО обіцяють показати спільну з Туреччиною продукцію ВПК

Укрінформ
Українсько-турецька військово-технічна співпраця активізується, і найближчим часом ми зможемо презентувати продукцію військово-промислового комплексу (ВПК) спільного виробництва.

Про це повідомив перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський під час офіційного візиту в Турецьку Республіку, передає прес-служба відомства. 

"Із задоволенням констатую, що останнім часом українсько-турецька військово-технічна співпраця активізується. Туреччина - наш стратегічний партнер. І лише спільними зусиллями ми зможемо протистояти світовим викликам. Переконаний, що за нинішньої інтенсивності контактів між нашими країнами найближчим часом ми зможемо презентувати продукти ВПК спільного виробництва», - зазначив Гладковський.

Під час візиту відбулися перемовини з головою Секретаріату військової промисловості (SSM) Туреччини Деміром Ізмаїлом та керівництвом провідних компаній-виробників військової техніки та озброєння.

Сторони обговорили, зокрема, питання реалізації спільних проектів у бронетанковій, космічній та авіабудівній сферах, а також виробництва БПЛА та двигунів.

Окрім цього, перший заступник секретаря РНБО України провів зустрічі з керівництвом турецьких компаній Aselsan, Roketsan, Havelsan, а також відвідав турецьку авіаційну компанію TAI, де оглянув виробничі потужності та обговорив можливості розвитку української-турецької співпраці в сфері авіабудування.

Українська делегація відвідала Мавзолей Мустафи Кемаля Ататюрка, Гладковський узяв участь в урочистій церемонії покладання квітів до меморіалу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-