Канада перевірить кібербезпеку партій

Канада перевірить кібербезпеку партій

Укрінформ
Канада вирішила перевірити системи захисту своїх політичних партій від кіберзламу.

Про це розповіла міністр демократичних інституцій Канади Каріна Гоулд, передає кореспондент Укрінформу.

«Наш уряд вживе заходів для захисту цілісності демократії у Канаді, убезпечивши канадський виборчий процес від зламу та кіберзагроз. <…> Ми попросимо Центр з безпеки комунікацій (канадська спецслужба, відповідальна за радіоелектронну розвідку – Ред.) проаналізувати чинний рівень загроз кіберзламу канадських політичних партій, після чого оприлюднити свої висновки», - сказала Гоулд.

Окрім цього, спецслужба проінформує політичні партії Канади про найкращі способи захисту від зламу.

Вона наголосила, що злам або компрометація політичних партій наражатиме на небезпеку усю демократичну систему Канади. «Політичні партії є вкрай важливими демократичними інститутами. Допомога політичним партіям у захисті себе дозволить уберегти канадську демократію», - наголосила міністр.

Нагадаємо, у США Федеральне бюро розслідувань і Міністерство внутрішньої безпеки 29 грудня опублікували доповідь про кібератаки під час президентської кампанії. За даними відомств, до атак причетні російські спецслужби. У документі стверджується, що хакери здійснювали атаки на об’єкти інфраструктури, урядові та освітні установи з метою викрадення даних. Зокрема згадується злам серверів неназваної американської партії влітку 2015 і навесні 2016 року двома російськими хакерськими групами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-