Мінінформ просить Фейсбук запровадити механізм боротьби з фейками

Мінінформ просить Фейсбук запровадити механізм боротьби з фейками

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики України просить адміністрацію Facebook запровадити антифейкові механізми в українському сегменті соціальної мережі.

Про це йдеться в офіційному зверенні МІП до адміністрації соцмережі, повідомляє прес-служба Мінінформу.

«Ми проаналізували інтернет-простір, врахувавши запити користувачів, звернулися до керівництва соціальної мережі Facebook із проханням розробити механізм боротьби із фейковими новинами для українців за аналогією до інших країн. У свою чергу, МІП готове сприяти процесу за вказівками адміністрації мережі», - прокоментував звернення міністр інформаційної політики Юрій Стець.

За його словами, соціальна мережа в Україні набирає все більшої популярності серед користувачів, а також є джерелом інформації й для багатьох ЗМІ. Тому українці, у свою чергу, теж мають право отримувати точну та правдиву інформацію у Facebook.

Ознайомитися із текстом листа можна тут

Як відомо, нещодавно адміністрація Facebook анонсувала запровадження антифейкових механізмів у США та Німеччині. Вони надаватимуть користувачам можливість позначати новини як ненадійні для подальшого їх розгляду спеціалізованою агенцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-