В Індонезії випробували українські БТР: машини пройшли 60 км і поплавали

В Індонезії випробували українські БТР: машини пройшли 60 км і поплавали

Фото
Укрінформ
Корпус морської піхоти Військово-Морських Сил Республіки Індонезія (KORMAR) розпочав нову серію випробувань українських БТР-4М.

Про це повідомляє Defence.ua з посиланням на індонезійський інформаційний ресурс Angkasa.

Перший етап випробувань розпочався 18 січня ц.р. проведенням ходових випробувань в ході яких 2 БТР-4М здійснили 60-км марш за маршрутом Джакарта-Меруя-Камал-мис Тангеранг.

Марш Здійснювався дорогами загального призначення. При цьому індонезійські військові високо оцінили ходові якості української броньованої машини та відмітили високий ступінь комфорту який надає БТР-4М для членів екіпажу та десанту. Місцеві журналісти, що супроводжували випробування українських машин, не жаліючи епітетів, порівняли їзду на українському БТР з їздою на коштовному позашляховику.

На одному з пляжів мису Тангеранг 19 січня було проведено ходові випробування БТР-4М на плаву.

Оскільки український БТР постачається для потреб морської піхоти, особливу увагу індонезійські військові звернули на поведінку БТР-4М в морській воді, через особливості ТВД на якому має використовуватись українська машина.

Учасники випробувань відмітили, що БТР має високі показники остойчивості у воді, та плавучості, що можуть бути суттєво підвищені за рахунок запропонованого українськими інженерами спеціального плав-комплекту. Крім того випробувальними відмітили стабільність поведінки машини в солоній воді та низький рівень шуму на воді, що суттєво підвищує маскувальні властивості машини.

Раніше Державний концерн «Укроборонпром» виграв тендер Міністерства оборони Індонезії на поставку 50 колісних броньованих машин, які призначені для заміни застарілих БТР-50, що перебували на озброєнні корпусу морської піхоти Військово-Морських Сил Республіки Індонезія.

Нова версія БТР-4М має двигун Deutz, бойовий модуль БМ-7 «Парус» та додаткові елементи корпусу, які покращують морехідні характеристики.

Фото: Dicky Asmoro/ Handre Saleh

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-