Apple судиться зі своїм виробником чіпів через переплату в $1 мільярд

Apple судиться зі своїм виробником чіпів через переплату в $1 мільярд

Укрінформ
Корпорація Apple подала позов до суду на виробника чіпів Qualcomm, звинувативши того в монополізмі.

Згідно зі скаргою, відповідач, користуючись своїм становищем, завищував ціни на свою продукцію, тим самим змусивши Apple переплатити близько $1 мільярда, передає igate.com.ua з посиланням на Reuters.

«У позові вказується, що Qualcomm не просто завищував ціни, але і обіцяв повернути Apple всю суму переплат після того, як сторони укладуть угоду про знижки. Однак згодом виробник процесорів передумав повертати кошти... Згідно з поданим позовом, Apple кілька років намагався домовитися зі своїм партнером про справедливих роялті, проте всі спроби були марними», - вказується в повідомленні.

Як зазначили в Apple, Qualcomm забороняла їм вибрати іншого постачальника і зобов'язувала Apple разом з придбанням продукції купувати права на використання патентів, які застосовуються в ній, встановлюючи при цьому нерозумно високі ціни. Такі умови дозволили Qualcomm отримувати близько 5% з кожного проданого iPhone.

У Qualcomm назвали претензії Apple «безпідставними» і заявили, що позивач неправильно інтерпретує угоди, а також не зумів визнати цінності технологій партнера.

«Ми не проти доведення цих нікчемних претензій до суду, де у нас буде шанс викрити всі практики Apple», — прокоментував головний юрисконсульт Qualcomm Дон Розенберг, додавши, що його компанія «ніколи не шантажувала партнерів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-