Японський зонд

Японський зонд "Акацукі" зафіксував гігантські хвилі на Венері

Фото
Укрінформ
Японський космічний зонд "Акацукі", що досліджує Венеру, зробив знімки однієї з найбільших хвиль із будь-коли бачених у Сонячній системі. Камери на борту космічного апарату зафіксували хвилю тиску в атмосфері протяжністю понад 10.000 км від північної полярної області через екватор на південному полюсі Венери.

Про це пише The Guardian

"Такі стаціонарні хвилі можуть мати дуже великий масштаб, можливо, найбільший із тих, що будь-коли спостерігалися в Сонячній системі", -  пишуть дослідники в журналі Nature Geoscience. Незвичайні хвилі можуть навіть бути досить потужним, щоб впливати на клімат на планеті, вважають вчені. 

Космічний апарат Акацукі використовує інфрачервоні й ультрафіолетові камери для захоплення зображень величезної хвилі 65км (40 миль) над поверхнею планети в густих хмарах сірчаної кислоти, які огортають Венеру. Центр хвилі був розташований прямо над західним схилом нагорного хребта Афродіти.

Названа на честь римської богині любові й краси, Венера, друга планета від Сонця і найгарячіша планета в Сонячній системі, завдяки парниковому ефекту, має температуру поверхні 460°C - вище, ніж навіть на Меркурії.

На Венері хмари рухаються зі швидкістю 350 км на годину (217 миль на годину), що набагато швидше, ніж швидкість, з якою планета обертається під ними. Рік на Венері триває 224,7 земних діб.

Фото: Planet-C

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-