Facebook запроваджує в Німеччині систему боротьби з фейковими новинами

Facebook запроваджує в Німеччині систему боротьби з фейковими новинами

Укрінформ
У німецькому "Фейсбуці" з'явиться спеціальні механізми для боротьби з фальшивими новинами, користувачам мережі стане простіше повідомляти, що та чи інша новина не відповідає дійсності.

Компанія повідомила також, що перевіркою новин займеться стороння, спеціально найнята для цього, організація, уточнює DW.

Ненадійні новини будуть позначатися спеціальним знаком.

Очікується, що новий механізм почне роботу в Німеччині в найближчі тижні, а згодом аналогічні заходи будуть прийняті в інших країнах.

У вересні цього року в Німеччині пройдуть вибори. Німецькі політики побоюються, що перед виборами в соціальних мережах з'явиться безліч неправдивої інформації.

Міністерство юстиції країни неодноразово нагадувало соціальній мережі, що законодавство про поширення компрометуючих відомостей у Німеччині є суворішим, ніж у США.

Німецькі ЗМІ повідомили про законопроект, який передбачає введення штрафів для соціальних мереж, які не видалили фейкові новини.

Німецькі політики побоюються, що російські хакери можуть спробувати втрутитися в хід виборчої кампанії і самі вибори в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-