У Німеччині посилюють боротьбу з фейками і ненавистю в соцмережах

У Німеччині посилюють боротьбу з фейками і ненавистю в соцмережах

Укрінформ
Влада ФРН має намір активніше боротися з коментарями в соціальних мережах, які розпалюють ненависть, а також фейковими новинами. Якщо заборонений контент не буде видалений, соцмережі загрожують штрафи.

Про це повідомила в суботу, 14 січня, газета Rheinische Post з посиланням на розмову голови фракції ХДС/ХСС у бундестазі Фолькера Каудера і міністра юстиції ФРН, соціал-демократа Хайко Маса.

За даними видання, правляча в ФРН коаліція блоку християнських партій ХДС/ХСС та Соціал-демократичної партії має намір домогтися того, щоб Facebook, Twitter та інші інтернет-сервіси мали легкодоступні відділи скарг і реагували протягом 24 годин. Інакше їм буде загрожувати значний штраф.

Інтернет-платформи погано виконують вимоги закону видаляти агресивні коментарі та фейкові новини наклепницького характеру, вважають політики. Тому, на їх думку, тепер слід вимагати дотримання чітких термінів. "Ми сподіваємося, що практика видалення в Facebook буде значно поліпшена", - сказав Хайко Мас в інтерв'ю Rheinische Post. Він пригрозив "негайними правовими наслідками", якщо в ході моніторингу, який буде проведено в найближчі тижні, з'ясується, що стирається замало неприйнятного контенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-