На Закарпатті запустили нову сонячну електростанцію

На Закарпатті запустили нову сонячну електростанцію "Гута-2"

Фото
Укрінформ
В Ужгородському районі Закарпатської області встановлено та введено в експлуатацію нову сонячну електростанцію "Гута-2" потужністю 3,5 МВт.

Про це інформує Держагентство з енергоефективності та енергозбереження.

"Особливістю станції є її місце розташування. Територія площею 5,73 га знаходиться між горами і має великий ухил на північ, що є не зовсім "зручним" для орієнтування сонячних панелей за сонцем. Вирішенням цієї проблеми став грамотний конструкторський розрахунок в проектуванні розташування столів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в будівництві станції використовувалася система кріплення SMS-211, конструкція якої дозволила запроектувати і змонтувати нерозривні столи довжиною до 300 м для використання всього вільного простору на майданчику.

Усі роботи було виконано за 2 місяці і вже в грудні 2016 року сонячну станцію введено в експлуатацію. Найближчим часом вона почне постачати електроенергію споживачам.

"Дивлячись на цей приклад, варто зазначити - чим більше в Україні буде впроваджуватися проектів у сфері відновлюваної енергетики, тим швидше наша країна ставатиме енергонезалежною та заможною державою", - йдеться в повідомленні.

Фото: ecotown.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-