Китай побудує в горах Тибету детектор гравітаційних хвиль

Китай побудує в горах Тибету детектор гравітаційних хвиль

Укрінформ
Учені з Національної астрономічної обсерваторії Китаю вже розробляють перший телескоп для виявлення гравітаційних хвиль, який отримає назву Ngari-1. Його встановлять в 30 кілометрах на південь від селища Шицюаньхе тибетського округу Нгарі.

Детектор буде розташований на висоті 5250 метрів над рівнем моря, повідомляє "Популярна механіка".

"Після введення в експлуатацію першого телескопа, який запланований на 2021 рік, він буде вести спостереження і збирати точні дані про гравітаційних хвилях у Північній півкулі Землі. Після цього почнеться будівництво телескопа Ngari-2 в рамках другої фази проекту. Бюджет будівництва оцінюється китайцями в 19 мільйонів доларів США", - зазначається в публікації.

Як зазначається, головне завдання, яке поставило китайський уряд перед вченими — пристосувати найвисокогірніші в світі обсерваторії для ефективного дослідження космічного простору.

У проекті також візьмуть участь співробітники Шанхайського інституту мікросистем і інформаційних технологій, а також Інституту фізики високих енергій.

Китайська академія наук має намір залучати і зовнішніх фахівців для вивчення гравітаційних хвиль, пропонуючи їм річну зарплату в розмірі близько 153 тисяч доларів США. Виявлення гравітаційних хвиль детекторами гравітаційної обсерваторії LIGO стало одним з головних подій в історії науки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-