У Facebook сказали, як боротимуться з фейковими новинами

У Facebook сказали, як боротимуться з фейковими новинами

Укрінформ
Керівництво соціальної мережі Facebook представило стратегію боротьби з великою кількістю фейкових новин, які вже привели до політичних скандалів на виборах в США.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

Віце-президент компанії по роботі з новинами Джон Хеджмен зазначив, що в соцмережі розуміють необхідність боротьби з поширенням неправдивої інформації, але в той же час Facebook має намір зберегти свою роль в якості майданчика для обміну інформацією.

Для початку компанія полегшить користувачам можливість повідомити про появу фейкової новини. Якщо про неї заявить певне число користувачів, то новина буде спрямована на перевірку в інформагенції та інші сторонні компанії, які займаються фактчекінгом (перевіркою інформації).

Новини, не підтверджені фактами, не зникнуть з соцмережі, однак вони будуть позначені як "спірні" і будуть з'являтися нижче в новинних каналах користувачів. Такою новиною можна буде поділитися, однак у такому випадку користувач отримає ще одне попередження про те, що новина є "спірною".

Крім того, Facebook водить алгоритм, який більше не дасть можливості спамерам діяти в соцмережі під іменами реальних новинних організацій.

Останнім часом багато критикували Facebook за нездатність протистояти напливу фальшивих новин. Жертвами фейкових новинних історій стали, зокрема, Хілларі Клінтон і Папа Римський Франциск.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-