У Польщі смартфон може замінити паспорт і права

У Польщі смартфон може замінити паспорт і права

Укрінформ
Наступного року влада Польщі збирається скасувати обов'язкове носіння посвідчення особи, посвідчення водія та документів на автомобіль.

Про це повідомила на прес-конференції міністр Ганна Стрежинська, передає сайт Російський єврей.

Планується, що їх замінить смартфон.

У міністерстві цифрових технологій Польщі заявили, що пілотний зразок "мобільного посвідчення особи" буде запущений навесні 2017 року, а в кінці червня електронний сервіс почне повноцінну роботу. У жовтні 2017-го до системи підключать і базу водійських "прав". Це означає, що носіння посвідчення особи і водійського посвідчення втратить сенс. Обіцяно також, що до кінця наступного року жителі країни при бажанні зможуть відмовитися від багатьох інших документів, при цьому використання звичних пластикових карток і паперових бланків також буде можливим.

Ганна Стрежинська зазначила, що механізм роботи нової системи буде наступним: громадянин повинен буде назвати прізвище та особистий ідентифікаційний номер (у Польщі званий PESEL) співробітникові поліції, після чого отримає на свій мобільний телефон SMS-код, який потрібно показати поліцейському. Після цього правоохоронці зможуть побачити всю цікаву для них інформацію про зупиненого водія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-