Facebook може ввести цензуру, щоб запуститися в Китаї — NYT

Facebook може ввести цензуру, щоб запуститися в Китаї — NYT

Укрінформ
Компанія Facebook розробила програмне забезпечення для цензури стрічки новин, щоб влада Китаю дозволила соціальній мережі працювати в цій країні.

Про це пише видання The New York Times з посиланням на співробітників компанії на умовах анонімності.

“Соціальна мережа без зайвого галасу розробила програмне забезпечення для блокування деяких повідомлень від появи в цих новинах людей у певних географічних районах... Функція була створена, щоб допомогти Facebook потрапити в Китай, де була заблокована соціальна мережа”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, в інших країнах - наприклад, Пакистані, Росії і Туреччини - Facebook блокував деякий контент за запитом місцевої влади. За даними газети, в липні-грудні 2015 року адміністратори соцмережі заблокували понад 55 тис. одиниць контенту приблизно в 20 країнах.

Facebook не збирається видаляти саме повідомлення. Натомість завдяки програмному забезпеченню третя сторона - в даному випадку, швидше за все, партнер китайської компанії — буде стежити за популярними сюжетами і темами, які з’являтимуться в просторі і якими користувачі обмінюватимуться через соціальну мережу, і буде блокувати їх відображення у стрічці.

Джерела видання підкреслюють, що розробка цього програмного забезпечення є лише однією з ідей, обговорюваних в компанії, і, як більшість експериментів Facebook, може ніколи не бути використаним на практиці. Немає ніяких ознак, що компанія запропонувала такий варіант владі Китаю, відзначає NYT.

Але проект ілюструє готовність Facebook до компромісу, щоб отримати доступ до ринку 1,4 мільярда китайців.

Джерела видання наголошують, що очільник Facebook Марк Цукерберг особисто підтримує цю ініціативу.

Як повідомляв Укрінформ, соціальна мережа Facebook заблокована в Китаї з 2009 року через відмову дотримуватися вимог влади цензурувати контент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-