Американці показали літаючий дрон-позашляховик для військових

Американці показали літаючий дрон-позашляховик для військових

Відео
Укрінформ
Американська компанія Advanced Tactics представила новий гібридний дрон Autonomous Panther AT, здатний як літати, так і непомітно їздити по пересіченій місцевості.

Як пише Nplus1 з посиланням на Aviation Week, новий апарат, створений для розвідки і доставки вантажів, повністю відповідає вимогам Федерального управління цивільної авіації США до малих беспилотників.

"Військовим нерідко доводиться діяти приховано. При цьому іноді виникає потреба в надсилання або отримання безпілотників без розкриття своєї позиції. Серійних систем, які б дозволяли це зробити, сьогодні не існує, хоча їх розробка ведеться за замовленням Агентства перспективних оборонних розробок", - наголошується в публікації.

Новий апарат Autonomous Panther AT дозволить таємно доставляти невеликі вантажі. Передбачається, що, не долетівши деяку відстань до цілі дрон буде приземлятися. Після цього він вже буде доїжджати до точки призначення. В режимі позашляховика апарат практично безшумний, оскільки для пересування використовує електромотори.

Дрон має прямокутний корпус довжиною 112 сантиметрів і висотою 34 сантиметри. Крім того, він оснащений шістьма електромоторами з несучими повітряними гвинтами, винесеними на невелику відстань від корпусу на спеціальних балках. У режимі польоту апарат може розвивати швидкість до 80 кілометрів на годину. Тривалість польоту Autonomous Panther AT становить до десяти хвилин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-