Українські розробники увійшли до ТОП-100 «цифрових гуру» Європи

Українські розробники увійшли до ТОП-100 «цифрових гуру» Європи

Укрінформ
П'ятеро українців у 2016 році увійшли до «New Europe 100» - рейтинг людей, які мають вплив у цифровому світі

Редакція фінансового видання Financial Times разом з журналістами польського журналу Res Publica, експертами компанії Google, представниками Вишеградського фонду сприяння інтеграції в Центральній Європі склали рейтинг з сотні людей Центральної та Східної Європи, які мають вплив у цифровому світі.

У рейтинг «New Europe 100» увійшли впливові люди, які завдяки своїм розробкам у цифровій сфері роблять істотний внесок у розвиток суспільства, політики, бізнесу цього регіону Європи.

Головна мета рейтингу – підняти авторитет таких людей і встановити між ними зв'язки.

У цьому році до ТОП-100 увійшло п'ятеро представників України:

Віктор Шабуров – підприємець, засновник компанії Looksery, яку викупила компанія Snapchat за $150 млн. Це програма для мобільних пристроїв, яка дозволяє змінювати зовнішність користувача в потоковому відео та на фото.

Ярослав Ажнюк – співзасновник і керівник СЕО українського технологічного стартапу Petcube, який розробляє програми, що дозволяють дистанційно спостерігати, спілкуватися, грати з домашніми тваринами.

Ольга Афанасьєва – виконавчий директор української Асоціації венчурного і приватного капіталу, яка займається залученням зарубіжних інвесторів в Україну.

Ольга Юркова – співзасновник фактчекингового сайту Stopfake.org

Дмитро Дубілет – засновник порталу iGov – сервісу, що дає громадянам та бізнесу можливість онлайн-запиту офіційних документів з державних установ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-