Винищувачі на авіаносці

Винищувачі на авіаносці "Кузнєцов" технічно не найкращі – експерт

Укрінформ
Винищувачі МіГ-29 у версії “К”, які дислокуються на російському авіаносному крейсері "Адмірал Кузнєцов", не є найкращими з технічної точки зору і мають свої вади.

Про це в коментарі Укрінформу заявив польський військовий експерт, який спеціалізується в тематиці ВМС, член Євроатлантичного товариства Польщі Войцєх Гілевський.

“Перебазування “Адмірала Кузнєцова” до Середземного моря це – чиста політика, і демонстрацією того, що, мовляв, ми сильні і можемо на щось впливати. Але оперативні можливості авіаносця в Середземному морі є обмеженими. До того ж російські літаки у версії “К” не є найкращими у технічному відношенні”,- заявив Гілевський.

Він додав, що літаки з авіаносця мають обмежені можливості застосування з огляду на спосіб запуску ракет і корисне навантаження, адже не можуть взяти на борт дуже великий боєкомплект.

На думку польського експерта, перебазування російської авіаносної групи “Адмірал Кузнєцов” свідчить про те, що Росія хоче бути більш незалежною від наземного компоненту в Сирії і у відповідний час бажатиме показати бойові можливості інших елементів авіаносного з’єднання – фрегатів й есмінців.

За інформацією Fox News, російський винищувач МіГ-29К розбився в Середземному морі майже відразу після зльоту з авіаносного крейсера "Адмірал Кузнєцов" поблизу сирійського узбережжя. Він впав у воду, і російський рятувальний вертоліт забрав з води пілота, який катапультувався з парашутом. Стан пілота, як повідомили представники розвідки США, залишився невідомим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-