Перший український телеком-супутник вийде на орбіту вже в 2017

Перший український телеком-супутник вийде на орбіту вже в 2017

Укрінформ
Перший український телекомунікаційний супутник "Либідь" планують вивести на орбіту вже наступного року.

Про це повідомляє AIN.UA.

"Український супутник запустять з "Байконура" за допомогою ракети-носія "Зеніт-2ЅБ" і розгінного блоку "Фрегат-СБ", - зазначається в публікації.

Підрядником проекту називають канадську компанію MDA, субпідрядником – "Інформаційні супутникові системи". Договір про запуск супутника був підписаний з канадцями ще в 2009 році, але з ряду причин запуск супутника весь час переносили, зокрема, через окупацію Криму Росією.

Як повідомили в Державному космічному агентстві України, наразі супутник "Либідь" цілком зібрали, супутник пройшов усі випробування, перебуває в режимі зберігання на території красноярського ТОВ "Інформаційні супутникові системи" і готовий до відправки на космодром.

"Зараз ДКА вживає заходів щодо забезпечення запуску космічного апарату "Либідь" в 2017 році", — повідомили в агентстві.

Через окупацію Криму Україна втратила наземний комплекс управління супутником, побудований біля Євпаторії. Це затримало виконання робіт за проектом і збільшило його вартість.

ДП "Укркосмос" самостійно побудувала наземний комплекс до кінця 2014 року за власні кошти (близько $1 млн). Вивезти обладнання з Криму не можна, тому наземну станцію управління орендували у італійської компанії Telespazio.

Фото: satelitray

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-