Десять українських студентів візьмуть участь у китайській програмі Huawei

Десять українських студентів візьмуть участь у китайській програмі Huawei

Укрінформ
До Китаю відправляться 10 старшокурсників трьох українських ВНЗ за програмою Huawei "Seeds for Future" для знайомства з індустрією телекомунікацій.

Про це на церемонії подання програми сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Китайської Народної Республіки в Україні пан Ду Вей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу привітати що перемогли 10 студентів, сподіваюся, що в майбутньому ви станете локомотивом стрімкого розвитку комунікаційної сфери України", - сказав пан Ду Вей.

Основна мета проекту "Seeds for Future", що реалізовується китайською компанією Huawei, полягає у підтримці талановитих студентів, які згодом працюватимуть у високотехнологічних галузях.

Цього року компанія отримала близько 30 заявок від студентів. За підсумками відбору в КНР поїдуть студенти КНУ ім. Шевченка, Київського політехнічного інституту і Києво-Могилянської академії.

Як зазначив на церемонії перший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець, Україна давно співпрацює з Китаєм в освітній сфері. Дана програма знаходиться в руслі цієї співпраці та вигідна обом сторонам.

"Це приклад країни, яка інтенсивно розвивається і використала свої шанси піднятися", - сказав Ковтунець.

Планується, що відбір найкращих студентів стане щорічним, також до нього підтягуватимуться держоргани у сфері освіти і телекомунікацій.

Під час програми студенти зможуть ознайомиться з сучасними тенденціями в розробках інтернет-додатків для мобільних пристроїв, сітьових і хмарних технологіях, інтелектуальних мережах.

Проект "Seeds for Future", який реалізує компанія Huawei, заснований 2008 року. Для Європи стартував 2011 року. За цей час в ньому взяли участь 500 студентів з 23 країн регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-