США закидають Китаю викрадення технологій для нового літака J-20

США закидають Китаю викрадення технологій для нового літака J-20

Укрінформ
Представники американської влади звинуватили Пекін у крадіжці технологій новітніх літаків типу "Стелс" після того, як Китай продемонстрував свої Chengdu J-20, "разюче схожі" на американські F-35 і F-22.

На цьому наголошує у своєму матеріалі, що вийшов у вівторок, центральний американський телеканал NBC News.

"Американські представники звинуватили китайських військових у хакерському зламі комп'ютерних систем США та крадіжці інформації, що стосується їхніх винищувачів з передовою системою "Стелс", - йдеться в публікації.

Експерти відзначають "разючу подібність" між китайськими J-20 та американськими F-35 і F-22. Це "ясно свідчить, що вкрадене ноу-хау дозволило Пекіну швидко надолужити відставання в так званих винищувачах "п'ятого покоління".

У Великій Британії дотримуються такої ж думки. У цьому зв'язку наводяться слова Джастіна Бронка, представника Королівського інституту об'єднаних служб: "Китай проявляє надзвичайну активність у викраденні технічної інформації протягом багатьох років. Це китайська стратегія – вкрасти те, що можна і перепроектувати".

У Китаї ж зазначають, що J-20 виконуватиме "священну місію збереження національного суверенітету, безпеки й територіальної цілісності".

За прогнозами американських фахівців, літаки J-20 навряд чи будуть прийняті на озброєння до 2018 року. Між тим, демонстрація "сирих" літаків на ранній стадії виробництва не властива для Китаю. Водночас, зазначається, що від одного показового польоту на шоу складно оцінити справжні можливості китайської новинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-