Космічний корабель Cygnus зістикувався з МКС

Космічний корабель Cygnus зістикувався з МКС

Укрінформ
Вантажний корабель Cygnus, запущений в космос 17 жовтня ракетоносієм Antares з першим ступенем українського виробництва, в неділю здійснив успішну стиковку з Міжнародною космічною станцією, доставивши екіпажу з Землі понад дві тони корисного вантажу.

Про це офіційно повідомило американське космічне агентство NASA.

"Вантажний корабель Cygnus компанії Orbital ATK здійснив стиковку з модулем Unity Міжнародної космічної станції о 10:53 за східним часом (17:53 за Києвом – ред.)", - зазначається в повідомленні.

Екіпаж 49-ї експедиції, яка зараз виконує свою місію на МКС, розпочав розвантаження близько 2,2 тони провізії, матеріалів та обладнання для наукових досліджень, а також витратних матеріалів.

Графіком передбачено, що вантажний апарат буде приєднаний до МКС трохи більше одного місяця.

Як повідомляв Укрінформ, вантажний корабель Cygnus був запущений ракетоносієм Antares у понеділок, 17 жовтня з Середньоатлантичного регіонального космопорту NASA на острові Воллопс, штат Вірджинія.

Головним розробником ракети-носія Antares є корпорація Orbital Science Corporation (США). Однак апарат створюється в рамках міжнародної кооперації за участю, в тому числі, підприємств України. Зокрема, основна конструкція першого ступеня Antares розроблена Конструкторським бюро "Південне", виготовлена "Південним машинобудівним заводом ім. О. М. Макарова" в кооперації з українськими підприємствами "Хартрон-АРКОС" (Харків), "Київприлад" (Київ), "Хартрон-ЮКОМ" (Запоріжжя), а також "ЧЕЗАРА" та "РАПІД" (Чернігів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-