НАУ створив українсько-іспанське підприємство для побудування конвертоплану

НАУ створив українсько-іспанське підприємство для побудування конвертоплану

Укрінформ
Національний авіаційний університет утворив українсько-іспанське підприємство для створення конвертоплану. 

Угоду про створення Товариства з обмеженою відповідальністю«АВІОНІНАУ» підписали у Києві в.о.ректора НАУ Володимир Ісаєнко  та  президент ТОВ  G. B. GRUPO&COMPANIES  Карлос А. ГутієрресБаллона (Жерона, Іспанія), повідомили Укрінформу у прес-службі НАУ.

У рамках спільного підприємства  планується реалізувати  проект «CAT-68», який  передбачає створення серійного цивільного авіаційного виробу нового типу - багатоцільового двомоторного конвертоплана класу 3500 кг, що не має аналогів серед авіаційної техніки цього класу пілотованих повітряних суден. Реалізація даного проекту сприятиме створенню нових робочих місць, які фінансуватимуться закордонними інвесторами. Окрім того, в рамках проекту розробники очікують отримати нові наукові методи  і технології. До виконання проекту  заплановано  українських партнерів – АНТК "Антонов", МоторСіч, 410 завод Цивільної авіації та інших. Орієнтовна вартість проекту складає 20 млн євро, а термін розробки - 8 років. 

Ісаєнко вважає, «цей інноваційний досвід ми зможемо використовувати і надалі та будемо вчитися на ньому залучати ще більші інвестиції. Підписана угода створює нові можливості готувати спеціалістів, які можуть працювати на цьому непростому ринку. Тож будемо працювати задля  нових проектів та нових угод. У нас для цього є багато можливостей».

Раніше Національний авіаційний університет  підписав Протокол про наміри з представниками компанії «TitanGrоup» (Індія), який передбачає реалізацію спільних проектів в галузі архітектури, дизайну та будівництва аеропортів, оскільки компанія «TitanGrоup» спеціалізується на будівництві аеропортів, виготовленні літаків і гелікоптерів. За пропозицією  в. о. ректора Ісаєнка створено робочу групу, яка має вирішувати питання подальшої співпраці та стажування студентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-