Модуль з новим екіпажем МКС вийшов на орбіту

Модуль з новим екіпажем МКС вийшов на орбіту

Відео
Укрінформ
Космічний корабель "Союз МС-02" відокремився від ракети-носія та вийшов на орбіту.

Про це повідомляє Роскосмос.

"Відбулося вимкнення двигуна та відділення другого ступеня. Є скидання панелей хвостового відсіку. Є відділення пілотованого корабля! Стиковка з МКС 21 жовтня о 12:59 мск", - вказується у повідомленні Роскосмосу.

У середу, 19 жовтня 2016 року, в 11:05 (мск) з космодрому Байконур успішно стартувала ракета-носій «Союз-ФГ» з транспортним пілотованим кораблем «Союз МС-02». На борту ТПК «Союз МС-02» – космонавти Роскосмосу: командир корабля Сергій Рижиков і бортінженер Андрій Борисенко, а також бортінженер ТПК, і командир експедиції МКС-50 астронавт NASA Роберт Шейн Кімброу.

Через 9 хвилин з моменту старту ТПК «Союз МС-02» відокремився від третього ступеня ракети-носія, і фахівці Головної оперативної групи управління російським сегментом (ГОГУ РС) МКС у Центрі управління польотами розпочали управління його польотом. Програма польоту передбачає дводобову схему зближення ТПК з МКС. Стиковка корабля зі станцією заплановано 21 жовтня 2016 року о 12:59 мск.

Зближення корабля «Союз МС-02» зі станцією та причалювання до дослідницького модуля «Пошук» (МІМ 2) планується проводити в автоматичному режимі під контролем фахівців ГОГУ РС МКС в ЦУП.

Транспортний пілотований корабель «Союз МС» розробки і виробництва РКК «Енергія» призначений для доставки екіпажів чисельністю до трьох осіб і супутніх вантажів на Міжнародну космічну станцію, а також для їх повернення на Землю. Під час перебування на МКС також виконує функції корабля-рятувальника та підтримується у постійній готовності до термінового спуску екіпажу на Землю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-