Україна має всі технології, щоб забезпечити польоти на Місяць - Дегтярьов

Україна має всі технології, щоб забезпечити польоти на Місяць - Дегтярьов

Укрінформ
Українська космічна галузь має повний комплекс технологій для забезпечення довготривалих космічних експедицій з освоєння тіл Сонячної системи і може зайняти лідируючі позиції в організації польотів на Місяць.

На цьому наголосив у вівторок генеральний директор Конструкторського бюро "Південне" Олександр Дегтярьов, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Україна володіє сьогодні достатніми технологіями, які дозволяють виготовити всі компоненти для такого проекту (польоту на Марс – ред.). Але ми запропонували півроку-рік тому проект створення експериментальної бази на Місяці", - зауважив Дегтярьов, перебуваючи на космодромі NASA, де відбувся запуск ракетоносія Antares.

Він назвав проект польоту на Місяць більш реалістичним для втілення у найближчому майбутньому, ніж далека експедиція на Марс.

"Насправді, ті ж самі результати можна отримати швидше на Місяці, вирішуючи однакові задачі життєзабезпечення на планетах Сонячної системи. Там теж є корисні копалини, які горять, є доступ до енергоджерел", - зауважив керівник КБ "Південне".

Він висловив переконання, що людство має починати з Місяця, щоб навчитися освоювати тіла Сонячної системи.

"Тут ми виступили як лідери, оскільки ми можемо бути лідерами - не фінансовими, а науковими, технологічними. Ми сподіваємося, що проект буде підтриманий. Ми пропонуємо всім взяти участь у ньому", - наголосив Дегтярьов.

Він також зазначив, що Сполучені Штати, попри заявлені амбіції польоту на Марс, "все більше останнім часом говорять про освоєння Місяця".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-