Муженко: У приорітеті - нарощення озброєння авіації та ВМС

Муженко: У приорітеті - нарощення озброєння авіації та ВМС

Укрінформ
Нарощення і модернізація озброєння військово-морських і повітряних сил України є одним з пріоритетних завдань Міністерства оборони.  

Про це заявив у суботу в ефірі 5 каналу начальник Генштабу ЗС України Віктор Муженко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо говорити про ВМС, то на сьогодні ми ставимо питання, в першу чергу, розвитку корабельно-катерного флоту. Перші вітчизняні зразки уже надійшли на озброєння військово-морських сил України. Другий напрямок - це розвиток берегової складової оборони ВМС", - сказав Муженко.

За його словами, вирішення цих завдань спрямовано на захист української території, а вже згодом можна буде вести мову про відповідний контроль комунікацій.

"Було б добре ці питання вирішувати комплексно і одночасно, але ресурси і наявні можливості дозволяють ці питання вирішувати лише поетапно", - зауважив він.

Те, що стосується розвитку повітряних сил України, то, за словами Муженка, мова йде нині про оснащення зенітно-ракетних і радіотехнічних військ та авіації.

"Я думаю, що при повноцінному виконанні оборонного замовлення цього року ми суттєво підвищимо боєздатність і боєготовність повітряних сил України", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-