У Німеччині пропонують до 2030 прибрати з доріг традиційні авто - ЗМІ

У Німеччині пропонують до 2030 прибрати з доріг традиційні авто - ЗМІ

Укрінформ
Бундесрат, конституційний орган Німеччини, до якого входять представники федеральних земель, пропонує очистити німецькі дороги, починаючи з 2030 року, від легкових автомобілів на традиційному паливі.

Про це повідомляє тижневик Der Spiegel  На сайті самого бундесрата інформації про це поки що немає, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Вимога радикальна: за бажанням федеральних земель, після 2030 року не мають бути дозволені легкові автомобілі з двигунами внутрішнього згорання", - пише видання із посиланням на обговорення останнього засідання бундесрата.

Бундесрат до того ж вимагає і від Єврокомісії прийняти відповідний закон, щоб на європейському рівні підтримати розвитку транспорту без шкідливих викидів. Втім, визнають автори статті, чи дійде насправді до такого, досить сумнівно, дуже великим буде лобі виробників традиційних авто.

А ось щодо Німеччини, то тут рішення цілком може набрати чинності. В такому разі найбільше виграють такі німецькі виробники як Mercedes, BMW і VW, що випускають електромобілі, які активно намагається рекламувати держава і продовжують недолюблювати покупці. До повної заборони бензинових і дизельних авто залишається 14 років або 2 автомобільні цикли.

На даний час у ФРН, як повідомляв раніше Укрінформ, діє державна програма з підтримки розвитку електротранспорту, вона включає, крім того, грошові дотації тим покупцям, які зробили свій вибір на користь екологічно чистих авто. Втім, програма просувається повільнішими, ніж очікувалося, темпами, і вже очевидно, що досягти поставленої раніше мети - довести кількість електромобілів у країні до 1 мільйона до 2020 року - не вийде.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-