Суд США визнав, що біткойн — це гроші

Суд США визнав, що біткойн — це гроші

Укрінформ
Окружний суддя Манхетенна постановила, що цифрова валюта біткойн - це гроші. На цій підставі суддя відхилила прохання відповідача зняти з нього звинувачення в нелегальному обміні віртуальної валюти.

Про це повідомляє "Хвиля".

Відповідач Ентоні Марджіо наполягав на тому, що два з восьми висунутих йому звинувачень повинні бути відхилені, тому що біткойн не є «грошима», але окружний суддя Манхетенна Елісон Нейтен відхилила прохання.

Судове рішення узгоджується з аналогічним рішенням ще двох американських суддів 2013-го та 2014 років, проте суперечить липневим рішенням судді з Майамі-Дейд Терези Мері Пулер, яка визнала невинним Мішеля Еспінозу, звинуваченого у відмиванні 1,500 доларів в біткойнах на підставі того, що біткойн - це не гроші.

Марджіо звинувачували в операціях на платформі для обміну біткойнів Coin.mx, яка, за твердженням прокурорів, є нелегальною.

Влада стверджує, що власником платформи є ізраїльтянин Гері Шалон, який ще з двома спільниками звинувачується в хакерських атаках на великі фінансові установи, включаючи JPMorgan Chase.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-