Ракету Antares з українським ступенем планують запустити 10 жовтня

Ракету Antares з українським ступенем планують запустити 10 жовтня

Укрінформ
Запуск транспортного корабеля постачання Cygnus до Міжнародної космічної станції на ракеті-носії Antares, основну конструкцію першого ступеня якої розроблено та виготовлено в Україні, запланований на 10 жовтня.

Про це інформує Державне космічне агентство України у Фейсбуці.

"Транспортний корабель постачання Cygnus вже на космодромі Воллопс. Його запуск до МКС на РН Antares, основну конструкцію першого ступеня якої розроблено та виготовлено в Україні, попередньо запланований на 10 жовтня о 05:47 за київським часом", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у червні в Центрі космічних польотів на острові Воллопс (США) ракета-носій Antares пройшла наземні випробування. Це був перший масштабний успіх ракети після її вибуху 28 жовтня 2014 р. через кілька секунд після старту.

Основну конструкцію першої ступені розробили в КБ "Південне" і виготовили на Південному машинобудівному заводі в Дніпрі. Створювати ступінь також допомагали українські підприємства "Хартрон-АРКОС" (Харків), "Хартрон-ЮКОМ" (Запоріжжя), "Чезара", "Рапід" (Чернігів) та інші. Крім виготовлення ступені, українці також брали активну участь у проведенні випробувань у США.

Останні півтора року фахівці займалися модернізацією ракети. Справа в тому, що аварія ракети в 2014 році сталася через неполадки в двигуні AJ-26 (Aerojet Rocketdyne, США). Українським інженерам довелося змінити ступінь ракети таким чином, щоб в ній зміг працювати зовсім інший двигун, не призначений для вже готової конструкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-