У США заборонили польоти стелс F-35 через технічні проблеми

У США заборонили польоти стелс F-35 через технічні проблеми

Укрінформ
ВПС США заборонили підніматись у повітря через технічні проблеми новітнім винищувачам F-35, які було прийнято на бойове чергування усього півтора місяці тому.

Про це повідомляє "Голос Америки" з посиланням на Defense One.

Причиною ухваленого рішення у ВПС названо "лущення і руйнування ізоляції в охолоджувальних лініях авіоніки усередині паливних баків".

Представник військово-повітряних сил США заявив про розробку процедур, які б з дозволили усунути, або пом'якшити проблему перед поверненням уражених недоліком серійних літаків до експлуатації, а літаків раніше оголошених здатними до виконання завдань - до польотів.

Наказ про заборону підніматись у повітря стосується 57 літаків. До цієї цифри відносяться і бойові машини, які належать Норвегії, повідомили чиновники. П'ятнадцять із загальної кількості – літаки раніше визнані готовими до виконання бойових завдань, 42 інших знаходяться в на різних етапах виробництва.

Представник компанії-виробника Lockheed Martin вже заявив, що на 42 літаках, які зараз знаходяться у стадії виробництва, встановлену проблему буде усунено до здачі винищувачів в експлуатацію.

За словами представника компанії, причиною неполадок не є недогляди на рівні планування, або розробок. При цьому він відзначив, що 15 винищувачам, які вже вийшли на бойове чергування, знадобиться спеціальний ремонт у заводських умовах.

Проблема стосується лише моделі A лінійки винищувачів F-35, а не літаків із коротким злетом і вертикальною посадкою чи літаків створених для експлуатація на авіаносцях морською піхотою США.

"Основна причина проблеми була визначена, як використання невідповідного матеріалу для ізоляції труб та неналежні виробничі процеси при виготовленні охолоджувальних ліній", – пояснив офіс програми F-35 у своїй заяві.

"Невідповідний матеріал, який був використаний, не сумісний із паливом, що призводить до руйнування ізоляції, у результаті чого вона випадає з трубки", - інформує Defense One.

Фото: Defense One

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-