Маск анонсував нову систему безпеки для Tesla

Маск анонсував нову систему безпеки для Tesla

Укрінформ
Головний виконавчий директор компанії Tesla Motors Ілон Маск заявив про розробку нової вдосконаленої напівавтоматичної системи керування електрокарами Tesla, яка має підвищити безпеку водіїв та зменшити вірогідність летальних випадків за кермом.

Про це він заявив напередодні, інформує Reuters.

"Доскональна безпека – це дійсно недосяжна мета. Мова йде про підвищення можливостей безпеки", - зауважив Маск, коментуючи нову систему.

При цьому він наголосив, що "нульової" смертності й травматизму навряд чи вдасться досягти.

У системі Tesla використовуються камери й радари, які дають сигнал для зменшення швидкості або зупинки автомобіля. Одною з основних проблем при цьому є запобігання помилкових спрацьовувань, коли автомобіль може сприйняти дорожній знак за перешкоду, яку слід об'їхати.

На переконання Маска, цю проблему вдасться вирішити, головним чином, за допомогою радарів.

"Ми впевнені, радіолокаційна система буде в змозі виявити щось металеве або масивне, щоб задіяти процес гальмування", - сказав він.

Крім того, з метою безпеки оновлена система подаватиме сигнал попередження, якщо руки водія не торкатимуться керма більше однієї хвилини при швидкості понад 45 миль/год (72 км/год), коли дорога вільна.

"Якщо попереду є автомобіль, і система Tesla слідує в прив'язці до нього, таке попередження водію подаватиметься через три хвилини. В разі ігнорування трьох попереджувальних сигналів впродовж години, система тимчасово вимикається, поки автомобіль не буде припаркований", - пояснив Маск.

У компанії Tesla почали вносити зміни в розробку системи безпеки сучасних електрокарів після смертельного випадку, який стався наприкінці червня цього року. Тоді водій Model S загинув у результаті зіткнення з вантажівкою на чистій і сухій дорозі. У Tesla пояснили, що датчики електромобіля не змогли розрізнити на тлі ясного неба білий трейлер, що стояв поперек дороги.

"Ані автопілот, ані водій не помітили білого боку напівпричепа на тлі яскраво освітленого неба, тому гальма не активізувалися", – зазначали в компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-