Укроборонпром представив модернізований ударний вертоліт

Укроборонпром представив модернізований ударний вертоліт

Укрінформ
У п’ятницю, 9 вересня, держпідприємство "Конотопський авіаремонтний завод "АВІАКОН", що входить до концерну "Укроборонпром", представило новітній ударний вертоліт Мі-24ПУ1.

Як заявили у прес-службі "Укроборонпрому", завод готовий передати армії одразу три Мі-24ПУ1.

Роботи над створенням повітряних машин були виконані у рамках Державного оборонного Замовлення для армійської авіації Командування Сухопутних військ Збройних сил України.

"Мі-24ПУ1 повністю відповідають всім вимогам сучасної війни, оснащені передовою електронікою, ефективною системою захисту та потужним озброєнням. Саме така техніка необхідна захисникам нашої країни. І ДК "Укроборонпром" продовжує поповнювати нею Збройні сили України", – заявив глава "Укроборонпрому" Роман Романов.

Слід зазначити, що під час розробки Мі-24ПУ1 особливу увагу було приділено підвищенню захисту ударного вертольоту. Вітчизняні фахівці встановили на нього надсучасний комплекс захисту АДРОС, від ніжинського НВК "Прогрес". Цей комплекс збиває с курсу ракети з тепловим наведенням, завдяки чому повітряна машина захищена від переносних зенітно-ракетних комплексів типу "Ігла" та Stinger, а також ракет "повітря-повітря" типу Р-60 та Р-73.

Для знищення противника Мі-24ПУ1 оснащений надпотужною 30-мм автоматичною гарматою та різноманітним ракетним озброєнням, включаючи високоточні протитанкові керовані ракети.

Під час створення Мі-24ПУ1 було вирішено завдання із підвищення швидкості та маневреності, для чого на ударний вертоліт встановлено нові вітчизняні двигуни. Окрім того можливості повітряної машини значно розширилися завдяки сучасним прицільним та навігаційним комплексам, які дозволяють ефективно виконувати завдання навіть у повній тьмі.

У концерні нагадали, що станом на 2 вересня Повітряним силам був переданий модернізований та відремонтований на потужностях ДК "Укроборонпром" далекобійний зенітно-ракетний комплекс С-300ПС.

А 23 серпня "Укроборонпром" за участю Президента Петра Порошенка передав 71 одиницю сучасної військової техніки ЗСУ, серед яких були великокаліберні реактивні системи залпового вогню, танки, бойові машини піхоти, зенітно-ракетні комплекси та винищувальна авіація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-