У США відомий хакер Guccifer отримав ще чотири роки в'язниці

У США відомий хакер Guccifer отримав ще чотири роки в'язниці

Укрінформ
Румунський хакер, відповідальний за кібератаки на сім'ю колишнього американського президента Джорджа Буша і екс-держсекретаря США Коліна Пауелла, засуджений до 52 місяців в'язниці.

Про це повідомляє BBC.

44-річний Марсель Лехель Лазар, який переховувався під ніком Guccifer, з 2013 року здійснював хакерські напади на відомих американців, в тому числі політиків, з метою проникнути в їх особисту електронну пошту та облікові записи в соціальних мережах.

У 2014 році він був заарештований в Румунії і засуджений до чотирьох років. У березні 2016 року його екстрадували до США, де йому були пред'явлені звинувачення за звинуваченням у хакерстві і шахрайстві.

У травні 2016 року, вже перебуваючи у в'язниці, хакер заявив в інтерв'ю Fox News, що неодноразово зламував приватний поштовий сервер Хілларі Клінтон, на якому зберігалося її електронне листування.

Сама Клінтон заперечувала факт злому, а держдепартамент США заявив, що не зміг знайти жодних доказів, що підтверджують заяви Лазара.

Лазар говорить, що нік Guccifer - це поєднання двох слів: італійського преміального бренду Gucci та ім'я Люцифер, яке в Біблії до вигнання носив диявол.

Американським спецслужбам досі не вдається вистежити хакера, який називає себе Guccifer 2.0, і який взяв на себе відповідальність за злам серверів Демократичної партії США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-