В автопілот Tesla-мобілів внесуть поліпшення

В автопілот Tesla-мобілів внесуть поліпшення

Укрінформ
Американська корпорація Tesla Motors найближчими тижнями оновить програмне забезпечення для режиму автопілота у своїх електромобілях.

Про це в Твіттері пише глава компанії Ілон Маск.

"Основні поліпшення в автопілоті, що вводяться з версій V8.0 і 8.1 програмного забезпечення (оновлення OTA Std), вводяться в першу чергу за рахунок додаткової обробки радіолокаційних сигналів", - зазначає він.

Поліпшення знадобилися після першого на 130 млн миль (209,21 млн км) ДТП зі смертельним наслідком під час використання функції автопілот, що стався наприкінці червня 2016 р.

Тоді водій Model S 40-річний Дошуа Браун загинув у результаті зіткнення з вантажівкою на чистій і сухій дорозі. Національна адміністрація безпеки дорожнього руху пообіцяла дослідити 25 000 седанів Model S, зокрема, їх системи автопилотирования.

У Tesla пояснили, що датчики електромобіля не змогли розрізнити на тлі ясного неба білий трейлер, що стояв поперек дороги. «Ані автопілот, ані водій не помітили білого боку напівпричепа на тлі яскраво освітленого неба, тому гальма не активізувалися», – зазначали в компанії.

За результатами інциденту Tesla звернулася до водіїв із закликом віддавати собі звіт в тому, що автопілот – нова функція. Під час її використання компанія радила тримати руки на кермі і контролювати те, що відбувається на дорозі. У липні відбулися ще два ДТП при користуванні автопілотом, але постраждалих у них не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-