Білорусь заборонила дронам злітати вище як 100 метрів

Білорусь заборонила дронам злітати вище як 100 метрів

Укрінформ
Уряд Білорусі затвердив правила використання в країні БПЛА. До того ж, власникам великих дронов доведеться підписувати їх своїм прізвищем.

Про це повідомляє білоруський портал "Ежедневник".

"Апарати масою більш як 0,5 кілограма необхідно маркувати. На пристрої потрібно вказати прізвище, ім'я та по батькові власника (якщо таке є), адресу місця проживання фізичної особи (індивідуального підприємця) або найменування юридичної особи та його місцезнаходження. Маркування повинне бути розбірливим при візуальному огляді, наносити його має власник пристрою. Для авіамоделей, використовуваних при проведенні спортивних змагань, замість маркування може застосовуватися спеціальне позначення у відповідності з вимогами Міжнародної авіаційної федерації", - зазначається в публікації.

Як вказується, у Білорусі дронам дозволено літати на висоті не більш як 100 метрів, щоб вони не заважали польотам повітряних суден. Апарати не можна запускати «в межах зон, заборонених для використання авіамоделей". Список зон, заборонених для польотів, встановить Міністерство оборони РБ за погодженням з Міністерством транспорту і комунікацій до 28 серпня.

Для польотів у заборонених зонах у випадках, визначених Службою безпеки президента РБ, необхідно узгодження з державними органами, в інтересах яких встановлено такі зони".

Порушники зазначеного порядку будуть притягуватися до адміністративної відповідальності.

Згідно з коментарем до указу, авіамоделлю вважається літальний апарат без людини на борту, керування польотом якого можливе тільки за умови візуального контакту з ним, а також некерований апарат. Під це визначення потрапляють всі види радіокерованих літальних апаратів — в тому числі і мультикоптери, які отримали широку популярність серед любителів фотографії з висоти пташиного польоту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-