Науковець з Австралії пояснила походження часу

Науковець з Австралії пояснила походження часу

Укрінформ
Австралійський вчений Джоан Ваккаро пояснила свою версію походження часу, вивчивши поведінку мезонів

Дослідник Університету Гріффіта повідомила, що час і закони збереження могли виникнути через порушення часової симетрії, повідомляє Sci-News.com.

За словами дослідниці, вона розкрила механізм, через який деякі фізичні явища незворотні. "Наприклад, другий початок термодинаміки забороняє передачу тепла від менш нагрітого тіла до більш нагрітого. Зокрема, фізик звернула увагу на поведінку мезонів - частинок, що беруть участь у сильній взаємодії, яке відповідає за зв'язки між кварками. Раніше експерименти продемонстрували, що при зверненні часу перетворення цих частинок в інші відбувається з іншою ймовірністю", - йдеться у повідомленні.

Вивчивши поведінку мезонів, Джоан Ваккаро прийшла до висновку, що без порушення Т-інваріантності у Всесвіті могли б відбуватися дивні явища. Наприклад, об'єкти переміщалися б у часі з тією ж легкістю, як і в просторі. З'являючись в одній точці, вони відразу зникали б. У таких умовах закони збереження не змогли б працювати, каже фізик.

Наступним етапом дослідження Джоан Ваккаро є теоретична розробка експериментів, які повинні будуть перевірити передбачення її гіпотези.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-