Сьогодні вночі можна буде побачити найяскравіший зорепад

Сьогодні вночі можна буде побачити найяскравіший зорепад

Укрінформ
У ніч з 11-го на 12 серпня можна буде спостерігати найсильніший метеоритний дощ. 

Про це повідомляє сайт space.com.

"Земля проходить через шлях комети Свіфта-Туттля з 17 липня по 24 серпня. Пік Персеїд, як правило, припадає на 12 серпня – саме тоді на небі можна побачити найбільші метеорити", - йдеться у повідомленні.

За словами співробітника Бюро метеоритів при NASA Біла Кука, цього року замість близько 80 Персеїд на годину їхня кількість може перевищити 150 і навіть наблизитися до 200 метеорів на годину. Це пов'язано з гравітацією Юпітера, яка наблизить комету на 1,5 мільйона км ближче до Землі. 

Найкраще зорепад буде видно близько 22-ї години за місцевим часом. Проте більшість метеорів можна спостерігати після опівночі.

Найяскравіший метеоритний дощ буде в північній півкулі.

Також NASA обіцяє онлайн-трансляцію.

Як відомо, Персеїди - метеорний потік, який щороку з'являється в серпні з боку сузір'я Персея. Утворюється в результаті проходження Землі через шлейф пилових часток, випущених кометою Свіфта-Туттля. Найдрібніші частки, розміром з піщинку, згорають в земній атмосфері, утворюючи «зоряний дощ». Сама комета наближається до Землі раз на 133 роки. Наступного разу земляни побачать її в 2126 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-