Цукерберг відкрив лабораторію зі створення літаків на сонячних батареях

Цукерберг відкрив лабораторію зі створення літаків на сонячних батареях

Фото
Укрінформ
Співзасновник Facebook Марк Цукерберг заявив про створення найбільшої в світі сучасної лабораторії з розробки літаків на сонячних батареях.

"Протягом наступних десяти років ми будемо будувати все - від Oculus до літаків на сонячних батареях. У нас завжди були лабораторії для кожної команди, але наша нова лабораторія буде центром, де інженери зможуть працювати разом, щоб ще більше прискорити процес підключення світу", - написав він у соцмережі.

Як розповіла ТАСС представник Facebook Ліндсі Амос, ця майстерня, що отримала назву Area 404, стала найбільшим об'єктом такого роду з тих, що є в розпорядженні компанії, і дозволить у багато разів прискорити процес розробки і випробування різних пристроїв.

"Area 404 - це тепер найбільша наша виробнича лабораторія", - зазначила вона, вказавши, що загальна площа його приміщень становить приблизно 2 тисяч квадратних метрів. Об'єкт розрахований на більш ніж 50 робочих місць. Він розташований у місті Менло-Парк (штат Каліфорнія), в тому ж самому комплексі, де і штаб-квартира компанії.

"Лабораторія оснащена новітнім обладнанням та апаратурою для проведення випробувань, - зазначила Амос. - Це дозволить нам швидше створювати всередині компанії прототипи для Oculus, Connectivity Labs, Building 8 і Infrastructure (підрозділи та дочірні структури Facebook Oculus, Building 8, Connectivity Labs і Infrastructure, які займаються створенням різних пристроїв). Таким чином, тривалість циклів розробки в кожному з випадків скоротиться з кількох тижнів до кількох днів".

Фото: FB

Як пояснила представник Facebook, Area 404 буде використана під час реалізації розрахованого на десять років плану розвитку, який включає в себе створення систем, які забезпечують зв'язок по всьому світу, а також розробку технологій, що дозволяють домогтися більш повного ефекту занурення" у віртуальну реальність.

Oculus, зокрема, випускає окуляри для створення ефекту віртуальної реальності Oculus Rift. Connectivity Labs розробляє безпілотний літальний апарат Aquila, що працює від сонячної енергії і призначений для підключення до інтернету жителів важкодоступних районів.

Будівництво Area 404 почалося наприкінці минулого року. Наразі у майстерні, як повідомили в Facebook, є, зокрема, новітні багатоцільовий токарний і вертикально-фрезерний верстати, установка для гідроабразивного різання матеріалів, електронний мікроскоп і комп'ютерний томограф, різні високоточні вимірювальні прилади. Виробнича лабораторія поділена на дві частини: одна призначена для виконання завдань, пов'язаних з електротехнікою, друга - для робіт з прототипами нових пристроїв.

Назва Area 404 було обрано невипадково. Помилка 404 виникає в інтернет-браузерах у разі, коли запитувана користувачем сторінка не знайдена. У компанії пояснили, що давно потребували приміщення, де співробітники різних підрозділів могли б працювати разом, проте не могли його знайти.

"Тепер ми його знайшли і називаємо це місце Area 404", - підкреслили у Facebook. Найближчим часом до майстерні будуть прийняті на роботу десять співробітників, їх число в майбутньому може бути збільшене до 80.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-