Злам Telegram: хакери отримали номери телефонів 15 млн користувачів

Злам Telegram: хакери отримали номери телефонів 15 млн користувачів

Укрінформ
Компанія Telegram заявила, що хакери, які визначили номери телефонів 15 млн користувачів месенджера з Ірану, змогли отримати доступ тільки до відкритої інформації, але не до самих записів.

Як стверджують у компанії, хакери перевірили, чи зареєстровані певні іранські телефонні номери в Telegram. Таким чином, їм вдалося підтвердити існування акаунтів в Telegram 15 мільйонів користувачів.

"Оскільки месенджер Telegram прив'язаний до номера телефону, будь-хто теоретично може перевірити, чи зареєстрований цей номер в системі", - говориться в заяві компанії.

Раніше ЗМІ з посиланням на аналітиків Колліна Андерсона і Клаудіо Гварнері повідомили, що хакери змогли визначити телефонні номери майже 15 млн користувачів Telegram з Ірану.

За словами аналітиків, хакери використовували вразливість в Telegram, яка дозволяє перехопити код для активації, який буде надіслано користувачеві по СМС.

У прес-службі Telegram підкреслюють, що вони й раніше попереджали користувачів у низці країн про небезпеку перехоплення СМС з кодом для активації для нового пристрою. Для того, щоб уникнути перехоплення СМС, Telegram рекомендує абонентам месенджера користуватися двоетапною аутентифікацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-