В Україні вперше протестували 4G з надвисокими швидкостями

В Україні вперше протестували 4G з надвисокими швидкостями

Укрінформ
Компанія Intellecom разом з виробниками телекомунікаційного обладнання Ericsson та Huawei провели спільну презентацію, на якій вперше в Україні наживо протестували можливості четвертого покоління зв'язку. У результаті тесту вдалося досягти пікових швидкостей завантаження 220 Мбіт/с.

Про це йдеться у прес-релізі, наданому у розпорядження Укрінформу.

«На заході тестувався різновид стандарту LTE TDD у діапазоні 2300 МГц (Band 40), який сьогодні підтримують майже всі сучасні смартфони. Було проведено низку випробувань - тестування максимальної швидкості радіо-інтерфейсу, голосових та відеодзвінків (VoLTE) та перегляду відео високої якості з мережі Інтернет у режимі реального часу на декількох терміналах одночасно. В результаті тесту вдалося досягти пікових швидкостей завантаження 220 Мбіт/с», - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що максимальна теоретично можлива швидкість за умови поєднання несучих 20 МГц + 20 МГц у діапазоні 2300 МГц може становити 224 Мбіт/с.

«Поява 4G в Україні означатиме створення зовсім нового ринку - з новими бізнес-моделями та поведінкою. Ці технології вже сьогодні активно застосовуються в усьому світі для розвитку міської інфраструктури, дистанційного управління пристроями та розкриття потенціалу Інтернету речей. Розвиток індустрії телекомунікацій та впровадження новітніх технологій мобільного зв'язку суттєво впливає на ВВП будь-якої країни», - відмітив виконавчий директор компанії Intellecom Олександр Дорофій.

Для проведення демонстрації можливостей LTE в Україні компанія Ericsson надала необхідне обладнання - сучасну мультистандартну базову станцію з підтримкою LTE TDD 2300, обладнання опорної мережі, потрібне для забезпечення високошвидкісної передачі даних, а також сервісу VoLTE.

«Число абонентів LTE в світі стрімко зростає в першу чергу за рахунок проникнення смартфонів - ми прогнозуємо, що вже в третьому кварталі цього року їх буде більше, аніж звичайних мобільних телефонів. В Україні та ж тенденція: абоненти переходять на смартфони, щоб мати доступ в Інтернет, використовувати сервіси й додатки, бути онлайн де завгодно. За перший рік роботи 3G в Україні більше 11 млн користувачів оцінили переваги технології - кожен п'ятий абонент. Компанія Ericsson розгорнула LTE вже в 102 країнах світу, і сьогодні ми показали, що запуск мереж четвертого покоління - це наступний закономірний крок у розвитку мобільних мереж в Україні», - заявив керівник напряму мобільних мереж Ericsson у регіоні Північній Європі та Центральній Азії Салман Атік.

На стандарті LTE TDD сьогодні у світі працює 77 комерційних мереж у 43 країнах світу. Для стандарту LTE TDD вже існує широка екосистема сумісних гаджетів (майже 2000 типів терміналів). Спеціально для проведення тестування в Україні компанія Huawei, як постачальник флагманських терміналів, надала свої пристрої.

«Сьогодні майже всі нові пристрої підтримують стандарт LTE TDD, а отже з точки зору терміналів немає жодних обмежень для впровадження цієї технології. Компанія Huawei як постачальник, що задовольняє потреби операторів від базових станцій до користувацьких пристроїв, має значний досвід реалізації таких проектів у багатьох країнах. Ми будемо раді стати частиною ще одного такого успішного проекту в Україні», - зазначив директор Huawei Ukraine Чжоу Хаодзе.

Фото: omicrono.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-