На МКС вирушила нова експедиція

На МКС вирушила нова експедиція

Укрінформ
Старт ракети "Союз-ФГ" з пілотованим кораблем "Союз МС" відбувся вранці 7 липня на космодромі "Байконур" у Казахстані.

На Міжнародну космічну станцію (МКС) вирушила нова експедиція у складі астронавтів Японського аерокосмічного агентства Таку Оніші, американського NASA Кетлін Рубенс і російського космонавта Анатолія Іванишина, повідомляє Інтерфакс.

Зближення корабля з МКС буде відбуватися за дводобовою схемою, а нова схема розташування двигунів на Союзі МС дозволить уникнути проблем при стикуванні.

Експедиція триватиме 115 діб. У рамках польоту екіпаж здійснить серію експериментів, зокрема біолого-медичного характеру. Зокрема, передбачається провести серію досліджень для спільного російсько-американського експерименту Spaceshift.

Крім того, японський астронавт проведе експеримент з вирощування кристалів на орбіті.

Також в рамках місії передбачається провести льотні випробування нового корабля, що включають в себе відпрацювання нових систем: бортовий радіотехнічної системи, комбінованої рухової установки, системи управління рухом і навігацією і телевізійної системи.

Передбачається відпрацювання режиму причалювання космічної вантажівки "Прогрес МС" з МКС в телеоператорном режимі управління шляхом розбіжності, зависання і повторного причалювання.

Крім того, на кораблі встановлено новий блок, який дозволяє давати команди з ЦУПа на борт, так і має можливість знімати телеметрію з корабля, що дозволяє працювати не тільки з наземними станціями, а й з супутниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-