Пристрої для зламу автосигналізації продавали під виглядом брелоків

Пристрої для зламу автосигналізації продавали під виглядом брелоків

Фото
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України припинили діяльність двох зловмисників, які виготовляли та реалізовували спеціальні технічні засоби для сканування автомобільних охоронних систем.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

"Двоє мешканців Одеси та Києва налагодили виробництво пристроїв для зламу автомобільних систем, під виглядом звичайних брелоків для сигналізації. Клієнтів спільники підшукували через Інтернет", - йдеться у повідомленні.

Співробітники спецслужби задокументували факт продажу киянином одного виробу за більше ніж 20 тисяч гривень. При спробі реалізації ще двох пристроїв за майже 30 тисяч гривень правоохоронці затримали зловмисника у власному автомобілі поблизу торгового центру в житловому районі столиці.

Під час обшуків за місцем проживання торговців співробітники СБ України вилучили комплектуючі для виготовлення нових пристроїв та комп’ютерну техніку з програмним забезпеченням для їх "прошивки".

Слідчими Управління СБУ в Одеській області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 359 (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України. Одеського спільника правоохоронці затримали раніше за підозрою у скоєнні іншого злочину.

Триває досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-