"Марсіанські" овочі визнали їстівними

Укрінформ
Голландські вчені визнали їстівними овочі, вирощені в рамках експерименту з імітацією марсіанського ґрунту.

Про це повідомляє Phys.org.

Дослідники виростили редис, горох, жито і помідори на грунті, подібному до марсіанського, з "безпечною" концентрацією важких металів.

Провідний еколог проекту Вайгер Вемлінк (Wieger Wamelink) назвав результати "дуже перспективними". "Ми насправді можемо їсти редис, горох, жито і помідори, і мені дуже цікаво, якими вони будуть на смак", - сказав він.

Вчені використовують подібний до марсіанського грунт, який був спеціально розроблений NASA, з 2013 року, і досягли сходів 10 культур. Проте залишається неясним, чи будуть вони вбирати в себе важкі метали, наприклад, кадмій, мідь і свинець, які присутні в марсіанському грунті. Експерименти будуть продовжені ще для шести культур, включаючи картоплю.

Разом з тим дослідники планують продовжувати селекцію, щоб забезпечити астронавтів якомога більшою різноманітністю культур.

"Важливо протестувати якомога більше культур, щоб бути впевненими, що поселенці Марса отримають широке розмаїття різних харчових ресурсів", - сказав Вемлінк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-